Cursussen en workshops Bloemschikken seizoen 2020-2021

De activiteiten van onze vereniging zullen nog een hele poos door corona beïnvloed worden. Zo ook de cursussen en de workshops Bloemschikken.

Programma cursussen en workshop Bloemschikken bij Groei en Bloei Asten – Someren: als je gezellig wilt leren bloemschikken, dan heb je de keuze uit:

1. Volledig verzorgde workshops die gegeven worden in Ommel door France van Kemenade. Alles ligt er voor je klaar: gereedschappen, bloemen, ondergrond en de koffie met iets lekkers erbij. Je betaalt en je gaat met een eigengemaakt prachtig bloemwerk naar huis, iedere keer weer. Geschikt voor beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt in de derde week van de maand op dinsdagavond, woensdagavond of misschien ook donderdagmiddag. Je betaalt € 180,-- als je lid bent of € 200,-- als je geen lid bent van Groei en Bloei voor 6 maanden eens per maand. Per keer is het € 35,-- voor leden en € 38,-- voor niet-leden.

Opgeven en verdere informatie te krijgen bij francevkem(at)hotmail.com of T. 0654677308

2. Cursus waarbij je zelf alles mee brengt: zowel beginners als gevorderden. Je bent vrij om materiaal te kopen of te plukken en kunt zo het bedrag zo laag of zo hoog maken als je lief is. Het wordt gegeven in De Ruchte in Someren door Famke Weerts. Je betaalt € 50,-- als je lid bent van Groei en Bloei en € 65,-- als je geen lid bent. Je kunt ook per les mee doen en dan betaal je € 12,-- per les.

Je gaat met een prachtig eigengemaakt bloemwerk naar huis, iedere keer weer. Je hebt de eerste of tweede donderdagavond van de maand cursus in oktober, november, december, januari, februari en maart. Opgeven en verdere informatie te krijgen bij weertsfamke(at)gmail.com of 0648305079

Heb je zin en tijd om hedendaags bloemwerk te leren maken dan ben je hartelijk welkom bij ons. Neem je vriendin of vriend mee, dat maakt het erg gezellig.

Bij de cursus Bloemschikken in de Ruchte in Someren worden per avond maximaal 8 cursisten toegestaan: Groei en Bloei heeft daarom 2 avonden gereserveerd in de Ruchte.

Iedere cursist krijgt een vaste plek en blijft minsten 1.5 m op afstand van anderen.

De docent zal een hoofdkap dragen om toch bij iedereen in de buurt tips en tops te kunnen geven.

Er zijn nog plekken vrij: je kunt je opgeven bij Famke: weertsfamke(at)gmail.comDeze cursus neem je zelf al de spullen, materialen en bloemen, bladeren en takken mee. Je krijgt een voorbeeld te zien van wat we volgende keer gaan maken, zodat jij je op jouw eigen manier kunt voorbereiden en kunt werken.

Bij de workshops in Ommel worden 5 cursisten toestaan, in die ruimte en daarom worden op derde dinsdag, derde woensdagavond en eventueel de derde donderdagmiddag de workshops gegeven. Er zijn nog plekken vrij: je kunt je opgeven bij francevkem(at)hotmail.com

Informatie over het ZNKB 2020

Het ZNKB van 2020 kan niet doorgaan i.v.m. corona maar er is een vervanging bedacht. Iedereen kan meedoen.

drive-thru bloemschikwedstrijd op zondag 1 november 2020

Dit kun je verwachten;
Je maakt thuis je arrangement en brengt dit met de auto naar de wedstrijdlocatie. Bij aankomst plaats je je werkstuk op een tafel en krijg je even tijd om hetgeen tijdens de autorit verschoven is te herschikken. De jury gaat je werkstuk beoordelen op de bekende onderdelen: uitbeelding van het thema, technische uitvoering en totaal indruk. Jij krijgt een kopje koffie of thee maar ook de gelegenheid om met jury in gesprek te gaan over jouw arrangement. Na de beoordeling neem je je arrangement weer mee naar huis.

De werkgroep zorgt ervoor dat de wedstrijd volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM verloopt. De 1,5 m is bij deze drive-thru wedstrijd sowieso gewaarborgd.

Een belangrijk onderdeel van een bloemschikwedstrijd is elkaar inspireren. Ook dit aspect willen we realiseren maar dan online door gebruik te maken van social media.We verwachten voor de organisatie van deze dag een vergoeding te moeten vragen van € 7,50 voor het huren van een ruimte en de koffie/thee.

Ga jij de uitdaging aan?

Stuur een mail naar znkbloemschikken(at)gmail.com. Je komt dan op de maillijst te staan zodat je als eerst op de hoogte bent van nieuwe informatie als waar wordt de wedstrijd gehouden, wanneer kun je je inschrijven, het wedstrijdreglement en niet te vergeten het thema. Over de laatste kunnen we al tipje van de sluier oplichten, Halloweenis het hoofdthema.