Lezing 23 april: Cor van Gelderen over schaduwplanten

Ook deze maand een mooie lezing. Deze keer over "Schaduwplanten" door Cor van Gelderen.

Toelichting: In de schaduw van bomen en te hoge schuur van de buren wil het nooit zo goed groeien. Planten blijven achter of ze doen het helemaal niet. Dat is vaak een kwestie van de juiste plant op de juiste plaats te zetten. Hier gaat de lezing over. Welke vaste planten geven een kleurtje aan de tuin, ook als er vrijwel geen zon komt.

Wat voor klimplanten kunnen in de schaduw groeien. Er zijn meer dan genoeg interessante en prachtige planten die van nature de zon liever mijden. Maar de ene schaduw is de andere niet droge schaduw of een vochtige bosbodem. Wedden dat u extra bomen gaat planten om meer schaduw in uw tuin te hebben.

De lezing is in het Klok & PeelMuseum, Ostaderstraat 23, Asten; aanvang 20u. Leden van Groei&Bloei hebben gratis toegang. De kosten voor niet-leden zijn € 5,-- pp.