Algemene lezing over vergeten fruit en het wonder van het enten

Dinsdag, 13 okt. 2020

Dhr. Nico Brantjes komt ’n lezing verzorgen over vergeten fruit en het wonder van het enten.

Tijdens het ontwerp voor de historische tuin achter kasteel Assenburg in Heemskerk bedacht hij dat er ook een boomgaard moest komen met 150 oude fruitrassen. Ook ondekte hij dat er dicht bij het kasteel een fruitteler is geweest die destijds twee fruitrassen had ontwikkeld, namelijk de Assumer Peer en de Uitgeester Zoet. Hij is nu bezig met het introduceren van de Velser Kers.

Nico heeft zich verder verdiept in de veredeling van die oude rassen en nu ent hij op hobbymatige wijze veel laagstam fruitboomrassen. Daarna zal hij het enten ter plaatse demonstreren

Ook zal hij onder de bezoekers een door hem geënt fruitboompje verloten.

De lezing is in het Klok en PeelMuseum, Ostaderstraat 23, Asten; aanvang 20u. Leden van Gr&Bl hebben gratis toegang. Voor niet-leden zijn de kosten € 5,-- pp.

NB: Vooraf de deelname melden tot uiterlijk 3 dagen vóór de 13e okt. (zie het artikel Coronarichtlijnen bij onze activiteitenin dit info.blad).