Activiteiten & Actueel

Resultaten deelname ZNKB 2019 Waalwijk

gezellige tafel: vlnr: famke, maria, ada. annie, irene

Hieronder volgen de uitslagen van de in Waalwijk-Driessen op zo. 6 okt. jl. gehouden ZNK-Bloemschikken. Het hoofdthema van de wedstrijd was: “De Wereld van de Langstraat”. Vanuit onze afdeling waren er 7 deelnemers.

A-Klasse
Maria Hendrikx  1e plaats  76.8 punten
Annie Koopmans  3e plaats 73.5 punten
Corry Verstappen 9e plaats 67.7 punten
Ada van Dijk  17e plaats 60    punten

Ere-Klasse
Irene Swinkels  7e plaats 68.2 punten
Anny Jansen  11e plaats 65.5 punten

Semi-prof
Famke Weerts  11e plaats 59.7 punten

Voor de gemaakte bloemstukken wordt verwezen naar Opens internal link in current windowhet fotoalbum.

ZNKB (Zuid.Ned.Kampioenschap Bloemschikken) 2019

Op zondag 6 oktober 2019 organiseert de werkgroep ZNK Bloemschikken in samenwerking met Groei & Bloei afdeling De Langstraat het ZNK Bloemschikken. Het hoofdthema van de wedstrijd dit jaar is: "De Wereld van de Langstraat".

Bezoekers zijn welkom van 11 -17u.

De wedstrijd is in de praktijkschool MET-PRO, Koetshuislaan 1 in Waalwijk-Driessen.

Er is van alles te doen en te zien: natuurlijk vooreerst de bloemschikwedstrijd. Verder demonstraties bloemschikken en workshops en natuurlijk is ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

Onze afdeling heeft 6 deelnemers, t.w. Irene Swinkels, Annie Janssen, Ada van Dijk, Maria Hendriks, Famke Weerts en Corry Verstappen.

Veel succes gewenst dames…en… zet ‘m op.

uitslag van bloemschikken gardenista

Amateurs

Mary Berkers 9e plaats 20,8 punten

Anny Janssen 17e plaats 19,1 punten

Jeanne Knapen 21e plaats 18,6 punten

Maria v Dijk 23e plaats 18,3 punten

Famke Weerts 24e plaats 18,0 punten

 

Professionals

Wim Sonnemans 3e plaats 22,8 punten

Cursussen/Workshops bloemschikken in het seizoen 2019-2020

Programma cursussen en workshops bloemschikken bij Groei en Bloei Asten – Someren: als je gezellig wilt leren bloemschikken dan heb je de keuze uit:

  1. Volledig verzorgde workshops die gegeven worden in Ommel door Francé van Kemenade. Alles ligt er voor je klaar: gereedschappen, bloemen, ondergrond en de koffie met iets lekkers erbij. Je betaalt en je gaat met een eigengemaakt prachtig bloemwerk naar huis, iedere keer weer. Geschikt voor beginners en gevorderden. Je betaalt € 180,- als je lid bent of € 200,-- als je geen lid bent van Groei en Bloei voor 6 maanden; eenmaal per maand vanaf oktober tot en met maart. Opgeven en verdere informatie te krijgen bij francevankemenade(at)gmail.com
  2. Cursus waarbij je zelf alles mee brengt: zowel beginners als gevorderden. Je bent vrij om materiaal te kopen of te plukken en kunt zo het bedrag zo laag of zo hoog maken als je lief is. Het wordt gegeven in De Ruchte in Someren door Famke Weerts. Je betaalt € 50,-- als je lid bent van Groei en Bloei en € 65,-- als je geen lid bent. Je kunt ook per les mee doen en dan betaal je € 12,-- per les. Je gaat met een prachtig eigengemaakt bloemwerk naar huis, iedere keer weer. Eenmaal per maand vanaf oktober tot en met maart. weertsfamke(at)gmail.com 

Heb je zin en tijd om hedendaags bloemwerk te leren maken dan ben je hartelijk welkom bij ons. Neem je vriendin of vriend mee, dat maakt het erg gezellig.

Kerstdemonstratie met Moniek Koopmans

Groei en Bloei Asten Someren organiseert een kerstdemonstratie op di. 20 november in Dienstencentrum “de Beiaard”, Pastoor de Kleynhof 21 5721 CR te Asten; aanvang 20u.

 

Moniek is een ervaren bloemist , arrangeur en docente. Je kunt bij haar terecht voor het verzorgen van rouwwerk, bruidswerk en natuurlijke creaties. Ze geeft bloemenshows en verzorgt advisering/ trainingen op scholen Cita Verde College. In lottum verzorgt ze ook de aankleding en heeft ze een eigen show.Ook heeft ze een website Floral Dance Art Inloggen: www.floraldanceart.nl Speciaal voor de komende feestdagen demonstreert zij wat er allemaal mogelijk is om je eigen huis in kerstsfeer te brengen. De avond is voor iedereen toegankelijk: leden van Groei en Bloei kunnen zo naar binnen en aan niet-leden vragen wij een vergoeding van € 5,-- pp. Het belooft een inspirerende avond te worden. KOMEN DUS....


Onderlinge wedstrijd kerngroep bloemschikken

De kerngroep bloemschikken houdt weer een onderlinge wedstrijd in samenwerking met vogelclub Zang en Kleur. Datum: zaterdag 10 en zondag 11 november.

Het Thema is “alle snavels in de lucht”.


De werkstukken worden door het publiek gejureerd. Op zondag 11 nov. wordt na 15.00 uur de winnaar bekend gemaakt en is de tentoonstelling afgelopen.


Lokatie: Gemeenschapshuis “Hart van Heuze”, Past.Arnoldstr. 3 5725 AN Heusden. U kunt de tentoonstellling bezoeken op za. 10nov. 13-22u. en op zo. 11nov van 10-15u.

Toegang is gratis.


Cursussen bloemschikken in het seizoen 2018-2019

Programma cursussen en workshop Bloemschikken bij Groei en Bloei Asten – Someren: als je gezellig wilt leren bloemschikken dan heb je de keuze uit:


  1. Volledig verzorgde workshops die gegeven worden in Ommel door Francé van Kemenade. Alles ligt er voor je klaar: gereedschappen, bloemen, ondergrond en de koffie met iets lekkers erbij. Je betaalt en je gaat met een eigengemaakt prachtig bloemwerk naar huis, iedere keer weer. Geschikt voor beginners en gevorderden. Je betaalt € 145,- als je lid bent of € 160,- als je geen lid bent van Groei en Bloei voor 6 maanden; eenmaal per maand. Opgeven en verdere informatie te krijgen bij francevankemenade(at)gmail.com


  1. Cursus waarbij je zelf alles mee brengt: zowel beginners als gevorderden. Je bent vrij om materiaal te kopen of te plukken en kunt zo het bedrag zo laag of zo hoog maken als je lief is. Het wordt gegeven in De Ruchte in Someren door Famke Weerts. Je betaalt € 45,-- als je lid bent van Groei en Bloei en € 60,-- als je geen lid bent. Je kunt ook per les mee doen en dan betaal je € 10,-- per les. Je gaat met een prachtig eigengemaakt bloemwerk naar huis, iedere keer weer. Je hebt de eerste donderdagavond van de maand cursus in oktober, november, december, januari, februari en maart. Opgeven en verdere informatie te krijgen bij weertsfamke(at)gmail.com


Heb je zin en tijd om hedendaags bloemwerk te leren maken dan ben je hartelijk welkom bij ons. Neem je vriendin of vriend mee, dat maakt het erg gezellig.

 

Uitslagen ZNKB zo.8 apr.2018 den Bosch

Zo 8 apr. jl. was de Zuid Ned.Kampioenschap Bloemschikken (ZNKB) in de Helicon VMBO in den Boch. Van onze afdeling waren er 11 deelnemers. Hieronder zijn de resulaten/scores vermeld. Proficiat mensen. Voor foto's van de werkstukken wordt verwezen naar Opens internal link in current windowhet foto-album.

Nr.

Klasse

Naam

Eindscore

Plaats

 

A Klasse

 

 

 

1.

 

Henny Frencken

80.5

8e

2.

 

Ada van Dijk

76.5

13e

3.

 

Anne Saes

69.5

17e

 

Ere klasse

 

 

 

4.

 

Elmi van de Moosdijk

83

5e

5.

 

Irene Swinkels-Man

78.5

10e

6.

 

Anne Janssen

78

11e

7.

 

Corry Verstappen-Willemsen

75

12e

8.

 

Maria Hendrikx

71

13e

9.

 

Annie Koopmans

71

14e 

 

Semi-Prof

 

 

 

10.

 

Jeanne Knapen-Coenen

83.5

2e

11.

 

Famke Weerts

75.5

7e

 

 

ZNK BLOEMSCHIKKEN 2018 ‘s-HERTOGENBOSCH

Ja het is bijna zover. De voorbereidingen voor de Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor amateurs zijn alweer volop in gang. Deze regionale wedstrijd van de vereniging Groei en Bloei wordt georganiseerd door de Rayoncommissie Oost en Midden Brabant.

De locatie is nu definitief bekend: Helicon vmbo-school Hervensebaan  7 in ’s-Hertogenbosch.

Dit keer wordt de wedstrijd gehouden op 1 dag namelijk op zondag 8 april. Dit heeft voor de deelnemers voordelen, ze hoeven niet 2 keer te rijden: om deel te nemen aan de wedstrijd en later om het werkstuk weer op te halen.

De wedstrijd vindt plaats op de zondagochtend en heeft als hoofdthema:

                                                   “HELICON BLAAST DE VERNIEUWING IN”

 Vanaf 11.00 uur kunnen de bezoekers al enkele stukken bekijken en de deelnemers op afstand gadeslaan wanneer ze nog bezig zijn met het creëren van hun werkstuk. Ook hier vindt een verandering plaats: met de wedstrijdklasse indeling zijn er in plaats van 4 nu 3 verschillende klassen. B/A/Ere- klassen. De Semiprof-klasse zijn deelnemers die zich geen amateur meer mogen noemen. Zij worden buiten de andere wedstrijd gejureerd.

Na de middaglunch zal er een programma gestart worden wat in het teken staat van bloemschikken, in de breedste zin. De bezoekers en deelnemers kunnen zich hierbij laten inspireren.

Op het einde van de middag zal er een bespreking van de werkstukken zijn, daarna wordt de Zuid Nederlandse kampioen Bloemschikken bekend gemaakt. Na het bekijken van de gemaakte werkstukken kunnen de deelnemers hun eigen werkstukken mee naar huis nemen.

Nadere informatie volgt nog. De inschrijfdatum is van 1 februari tot /met 17 Maart 2018.

Namens de rayoncommissie 0ost en Midden Brabant. znkbloemscikken(at)gmail.com

 

X-mas Event; Kerst bloemschikken

Op dinsdagavond 19 december 2017 organiseert Groei en Bloei Asten Someren een bloemschik avond voor Kerstmis. Leden hebben gratis toegang, niet leden betalen € 5, --. Het wordt van 20 tot 22 uur in Dienstencentrum de Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21, 5721 CR Asten.


Iedereen brengt zelf een schaal of pot, eigen gereedschap en eigen kerstversiering mee. We gaan een mooi stuk maken, eventueel met hulp van de leden van de kerngroep bloemschikken.


We beginnen dit jaar eerst met een demonstratie: we willen iedereen inspireren en doen 3 verschillende stukken voor: een alternatieve kerstboom in pot, een klassiek stuk op schaal en een wokkel gemaakt van een strokrans. Er wordt weer gezorgd voor veel kerstgroen. Wie zelf kerstgroen uit de tuin heeft, mag dat zeker meebrengen.


Alles is welkom: takken van coniferen, groenblijvende struiken, grassen, bessen, dennen, sparren, hulst, eikels, dennenappels, enz.


Breng je vriend, vriendin of familielid mee dan maken we er samen een heel gezellige avond van. En daarna kun je thuis van je mooie kerst-creatie genieten met de feestdagen. Wij wensen jullie allemaal: Zalig Kerstfeest en alle goeds voor 2018!


Namens de kerngroep Bloemschikken, Famke Weerts

 

Nederland Kampioenschap Bloemschikken 2017 in Nieuwegein

PR over het NKB 2017 in Nieuwegein


Elmi van de Moosdijk vierdubbele winnares op het NKB 2017 en dus met verve Nederlands Kampioen in de A-klasse


Groei en Bloei Asten Someren heeft op het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs 2017 in Nieuwegein op 6 oktober 2017 buitengewoon gepresteerd!


Elmi van de Moosdijk behaalde een eerste prijs voor haar themastuk: een thuis voor te bereiden bloemwerk op het thema Pi-kant en dan met het wiskundige teken Pi in het woordje Pi-kant. Tevens kreeg ze de eerste prijs voor originaliteit, de eersteprijs in haar klasse, de A-klasse, en een eerste prijs van het publiek. Dit was een nog niet eerder vertoonde prestatie! De mensen van de bloemschikgroep, haar collega’s, waren dan ook zeker trots op haar! Elmi zelf kon het op dat moment nog niet helemaal bevatten en was zeer aangenaam verrast. Met 4 personen hielpen we haar om haar prijzen in ontvangst te nemen. Wat een prestatie!


Dat was echter niet de enige prijswinnares: ook Jeanne Knapen won een derde prijs in de semiprof klasse en Annie Koopmans won een derde prijs in de A-klasse.

Onze afdeling is super trots op al onze winnaressen maar Elmi spant wel de kroon. Elmi vindt het leuk om elke maand met ons mee te doen op de thema-avonden Bloemschikken en krijgt daar veel inspiratie van. Gezellig samen met haar vriendin en de andere leden is het een wederzijds beïnvloeden van elkaar en elkaar uitdagen tot een steeds betere prestatie. Met dit mooie resultaat op het NKB 2017 als gevolg.


Namens het bestuur en alle liefhebbers van bloemschikken binnen onze afdeling: VAN HARTE PROFICIAT met de behaalde resultaten!


ZNKB 2017 te Breda: Proficiat kampioenen Bloemschikken!

Wat was het EEN GROOT FEEST voor ASTEN SOMEREN!

De bloemschikkers van onze Groei en Bloei Afdeling Asten Someren hebben een record aan prijzen gehaald bij het Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs. Maar liefst 7x betrad iemand het erepodium waaronder de winnares; onze eigen Maria Hendrikx in de ere-klasse!

In de A-klasse was de score: eerste Maria van Dijk en tweede Corrie Verstappen: proficiat!

In de A-select klasse: tweede Annie Janssen en derde Irene Swinkels: proficiat!

In de semi-prof klasse: tweede Wim Sonnemans en derde Jeanne Knapen: proficiat!

 

De deelnemers hadden zich voorbereid op een thema arrangement maar konden zich niet voorbereiden op het verplicht arrangement. Omdat het dit jaar in Breda georganiseerd werd, waren de thema’s verbonden aan die stad: Oranjestad, Turfschip, Ringvaart. Het is ieder jaar weer een inspiratie om te zien hoe iedereen zich in het thema verdiept en dat kan vertalen naar een arrangement met natuurlijke materialen. Bij het verplichte stuk staan per categorie een ondergrond (vaas) en bloemen klaar en moet je daar ter plekke een mooi en technisch verantwoord bloemwerk van maken binnen een gegeven tijd. Die tijdfactor is nog al eens een strenge grens: de tijd vliegt als je niets mocht voorbereiden en je moet wel iets moois en origineels maken.

Zoals ieder jaar hebben wij ons weer samen voorbereid op dit geweldig leuke festijn. We bespreken de wedstrijd tijdens onze maandelijkse avond. We hebben ons idee, enkele weken tevoren, uitgewerkt en aan elkaar laten zien en besproken. Dan kun je elkaar tips en tops geven en onze Francé coacht ons dan naar een nog beter niveau eindstuk. Dat is het geheim van deze topresultaten van dit jaar: samen komen we steeds een level hoger en dit jaar is dat wel bij heel veel van ons erg goed gegaan. Kijk op onze site voor foto’s van alle stukken:    Opens internal link in current windowFotoalbum

Een dikke proficiat voor alle deelnemers en speciaal voor alle winnaars met Maria Hendrikx dit jaar voorop!

Resultaten ZNKB 25-26 maart 2017 Breda

Klasse

Naam

Aantal Punten

Score

 

A-klasse

Maria van Dijk

142

1e plaats

1e

 

Corry Verstappen

136

2e plaats

2e

Klasse A-select

Annie Janssen

126.5

2e plaats

2e

 

Irene Swinkels-Man

122.5

3e plaats

3e

 

Elmi vd Moosdijk

118

7e plaats

 

 

Annie Koopmans

115

10e plaats

 

 

Annie Saes

111

13e plaats

 

 

Hennie Frencken

109

14e plaats

 

Ere-klasse

Maria Hendrikx

133

1e plaats

1e  +

Zd-Ned.K.

Semi-prof

Wim Sonnemans

139

2e plaats

2e 

 

Jeanne Knapen

138

3e plaats

3e

 

Francé van Kemenade

124.5

4e plaats

 

 

Famke Weerts

115

6e plaats

 

 

Helmie van Duijnhoven

109

7e plaats

 

 

Groot machtsvertoon van de dames uit Asten-Someren tijdens de Zuid-Ned. Kampioenschappen Bloemschikken afgelopen weekend van 25-26 maart 2017 in Breda.

Maar liefst vijf keer betrad iemand van deze Oost-Brabantse club het erepodium in de vier verschillende klaasen. Onder wie de nieuwe Zuid-Ned.Kampioene Bloemschikken Maria Hendrikx. Ze kwam vorig jaar al eerder in de klasse a-select  uit en ,ocht om die reden dit jaar in de (hoogste) ereklasse uitkomen. 

Op zondag 26 maart betraden nog eens twee keer iemand van dezelfde afdeling het erepodium, toen in de Semi prof klasse.

Gewoonweg grandioos…..

NKB (Ned.Kampioenschappen Bloemschikken) 2016 Venlo

Onderstaand de resultaten van de NKB Venlo op 7 oktober 2016.  Voor de gemaakte foto's (door Corrie Verstappen)  wordt verwezen naarOpens internal link in current window het fotoalbum.  

B- klasse: Geen deelnemers uit Asten-Someren


A-klasse

10e plaats Mariet Criens 145.7 punten.

11e plaats Maria van Dijk 144.8 punten.

18e plaats Irene Swinkels 140.3 punten.

23e plaats Annie Koopmans 137.8 punten.

25e plaats Hilde Vossen 136.1 punten.

28e plaats Henny Frencken 132.4 punten.

30e plaats Aannie Saes 130.6 punten.

31e plaats Ada van Dijk 129.5 punten.


A- select klasse: Geen deelnemers uit Asten-Someren


Ere-klasse

4e plaats Maria Hendrikx 155.7 punten.

8e plaats Annie Janssen 150.7 punten.

23e plaats Jeanne Knapen 134.0 punten.


Semi-prof klasse

2e plaats Wim Sonnemans 159.6 punten.

6e plaats Francé van Kemenade 147.0 punten.

10e plaats Marij Berkers 143.6 punten.


Uitslag ZNKB 2016 den Bosch

Onderstaand de resultaten van deelname aan de znkb 2016 in den Bosch. Het is grandioos deze keer. Wat 'n resultaten !!!!! Prachtig !!! PROFICIAT AAN ALLEMAAL ....Geniet nog even na.....


B-klasse: Annemieke Claessens 11e plaats 42,5 punten + publieksprijs.


A- klasse: Anny Koopmans 3e plaats 150,4 punten; Elmi v/d Moosdijk 4e plaats 147,8 punten; Anny Janssen 6e plaats 140,2 punten] Ada v Dijk 7e plaats 140,1 punten; Anny Saes 10e plaats 128,5 punten.


A-select klasse: Maria Hendrikx 1e plaats 139 punten; Hilda Vossen 11e plaats 120 punten; Corry Verstappen 13e plaats 119 punten; Maria v Dijk 15e plaats 116 punten; Mariet Crins 17e plaats 111 punten.


Ere- klasse: Jeanne Knapen 1e plaats 143 punten + Zuid Ned. Kampioen 2016; Irene Swinkels 12e plaats 122 punten; Henny Frenken 18e plaats 120 punten + plublieksprijs


Semi prof: Wim Sonnemans 1e plaats 168 punten; Famke Weerts 4e plaats 158.5 punten; Toos Verdonschot –van Loon 5e plaats 156.5 punten en Francé van Kemenade 154.5 punten

Terugblik deelname aan de ZNKB

Vorig jaar ben ik lid van Groei&Bloei geworden. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn ben ik gaan zoeken wat ik leuk vind. Mijn interesse ging o.a. in de richting van het bloemschikken. Nadat ik naar een thema-avond was geweest ben ik naar een workshop bloemschikken bij Francé gegaan, wat erg leuk was. Ik werd erop gewezen om in de winterdag bij Famke de beginnerscursus te volgen. Hier ben ik op in gegaan en op deze cursus heb ik veel geleerd. Dankzij het enthousiasme van Famke heb ik nu zelfs deelgenomen aan de ZNKB bloemschikken in ’s Hertogenbosch in de B-klasse voor beginners. Het was een mooie ervaring en vooral veel plezier samen. En als klap op de vuurpijl ontving ik ook nog de publieksprijs(superfijn). Het was een leerzaam en sfeervol weekend. Het geeft je zin om vaker mee te doen. Iedereen bedankt hiervoor.


Veel bloem geschikte groetjes,

Annemieke Claessens

Jeanne Knapen-Coenen: Kampioen ZNKB en lid van Asten Someren!!

De ZNKB heeft veel kampioenen opgeleverd voor Asten Someren!


De ZNKB, de Zuid Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken voor amateurs, dit jaar gehouden in Den Bosch, stond in het teken van Jeroen Bosch. Dit jaar herdenkt Den Bosch uitgebreid de 200e sterfdag van Jeroen Bosch en de ZNKB deed mee door naar deze schilder de themas te benoemen.


Onze Groei en Bloei afdeling Asten Someren deed mee in alle klassen. Elke klasse had een thema dat terug te zien is in de schilderijen van Jeroen Bosch.


In de beginnersklasse, de B klasse, deed Annemieke Claessens mee en zij won de publieksprijs: proficiat! Deze klasse hoefde niet in een thema te schikken. Ze maakte een verplicht stuk met materialen op een mooie witte schaal die klaar stonden bij aanvang van de wedstrijd.


In de A klasse, thema Vruchtbaarheid, deden mee: Annie Koopmans, zij won de derde prijs: proficiat!, Elmi van de Moosdijk, Annie Janssen, Ada van Dijk en Annie Saes.


In de Aselect klasse, thema Hebzucht, deden mee: Maria Hendrikx; zij kreeg de eerste prijs: proficiat! Hilda Vossen, Corrie Verstappen, Maria van Dijk en Mariet Crins.


In de Ere klasse, thema Mysterie, deden mee: Jeanne Knapen: winnaar en dus Zuid Nederlands Kampioen!! Ook zaten in deze klasse: Irene Swinkels en Hennie Frenken; Hennie kreeg de publieksprijs: proficiat!


Zondag was er voor de semi prof een wedstrijd en demonstratie, waaraan vanuit onze afdeling meededen: Wim Sonnemans: de winnaar; proficiat!, France van Kemenade, Toos Verdonschot en Famke Weerts. Daar was het thema Vitaliteit.


WIJ ZIJN ONTZETTEND TROTS op onze bloemschik sterren!

Jaarprogramma bloemschikken 2016


Datum

Thema 1

Thema 2

13 januari

Ingekapseld

Natuurlijk schilderij

10 Februari

Ingetogen

Bloemen en/in glas

9 maart

Étagère

Recycling

13 april

Steengoed

Erotisch bloemwerk

11 mei

Werken met grassen

Bloemenfontein

8 juni

Verrassing

Verrassing

Juli/augustus

Vakantie

Vakantie

14 september

Groene biedermeier

Onnatuurlijke vormen

12 oktober

Halloween (jaarvergadering)

Jacht (jaarvergadering)

9 november

St-Maarten vuur

Plantaardige krullen

14 december

Alternatieve kerst

Hallo, hier ben ik
Maak een keuze uit de twee thema´s indien u voor u zelf een ander thema of gewoon een mooi bloemstuk wil maken dan mag dit ook

 

We schikken in het museum te asten

 

Inlichtingen 077-4661534 (Annie Janssen)

 

Gezellig en creatief bloemschikken - seizoen 2015-2016

Gezellig en creatief Bloemschikken. 
Dat kan bij Groei en Bloei Asten / Someren zeker!
Er zijn beginnerscursussen en workshops, er zijn ook cursussen en workshops voor gevorderden en vergevorderden .
Dit seizoen krijgt je daarnaast de mogelijkheid om je per avond op te geven. Nog gezelliger is het als je iemand meeneemt.
Kom meedoen met onze actieve groep Bloemschik liefhebbers!
Wij kijken uit naar je komst!
De voordelen:
1. Je kunt eenmalig mee komen doen en/of je kunt alle avonden komen die je maar wilt.
2. Je kiest een onderwerp dat je interesseert en dat kom je maken.
3. Je betaalt per avond aan de docent.
4. Je geeft aan of je niets mee wilt brengen dan alleen geld of dat je lekker zelf uit de tuin en de winkel kiest waarmee je wilt gaan werken.
De leslocaties zijn de Ruchte in Someren en Pastoor van Ervenstraat 4 in Ommel. Er zijn mogelijkheden voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Het kan overdag en ’s avonds,  in overleg. We gaan uit van 1 avond/ middag per maand vanaf oktober tot en met maart. 
Vraag info aan bij famkeweerts(at)concepts.nl en je krijgt het programma aan mogelijkheden toegestuurd. Daarmee ben je klaar om te knallen met bloemen!
Asten / Someren juli 2015

Onderlinge wedstrijd Toon Kortomms Park dec.2015

De dames van de bloemschikgroep Asten Someren hebben bij het Toon Kortoomspark een onderlinge wedstrijd gehad. Ze hebben hier de tuin prachtig aangekleed met kerstbloemwerken. Hieronder de uitslag en enkele foto's:

 

PlaatsNaamPunten
1.
Liesbeth Rooijackers
32.6
2.
Sjan Knapen
31.6
3.
Maria Hendrikx
30.4
4.
Mieke Verstappen
30.1
5.
Annie Saes
29.1
6.
Toos Verdonschot
28.8
7.
Nellie van Heugten
28.1
7.
France van Kemenade
28.1
7.
Famke Weerts
28.1
8.
Annie Janssen
26.1
9.
Corrie Verstappen
24.8
10.
Wim Sonnemans
24.6
Thema-avonden bloemschikken periode dec 2015 - feb 2016

Maandelijks is een thema-avond bloemschikken voor de leden van de werkgroep. Niet-leden kunnen gratis 'n kijkje komen nemen en zich orienteren. Ze worden gehouden in het Klok en Peel Museum, Ostaderstraat 23 5721 WC Asten; aanvang 20u. In de komende periode zijn de thema-avonden op:
- wo. 9 dec. 2015. Thema's zijn: Natuurlijke Kerststal en Kersttak"
- wo. 13 jan. 2016. Thema's zijn: Ingekapseld en Natuurlijk schilderij"
- wo. 10 feb. 2016. Thema's zijn: "Ingetogen en Bloemen en/in glas"
U bent van harte welkom.

Uitwerkingen bloemschikavond 9 dec. 2015

De thema's tijdens deze avond waren: "Natuurlijk Kerststukl" en "Kerststuk". Voor de uitwerkingen wordt verwezen naar Opens internal link in current windowhet foto-album. 

Uitwerkingen bloemschikavond 11 nov. 2015

De thema's tijdens deze avond waren: "Dier maken van plantaardig materiaal" en "Verborgen schoonheid". Voor de uitwerkingen wordt verwezen naar Opens internal link in current windowhet foto-album. 

Uitslag onderlinge wedstrijd vogeltt. 7-8 nov.2015 Heusden

Uitslag onderlinge wedstrijd vogeltentoonstelling zang en kleur 7-8 nov. Gemeenschapshuis Asten-Heusden.
44.5     Francé van Kemenade
43.5     Irene Swinkels
43.       Maria Hendrikx
42.5     Sjan Verberne
41.5     Gerrie Schutjens
41        Marij Berkers
40        Annie Saes, Toos Verdonschot, Mieke Verstappen, Nelly van Heugten en Maria van Dijk
 36.5     Ada van Dijk-Aarts
 34.5     Famke Weerts
De bloemschikwerkgroep van de afdeling Asten/Someren heeft weer mede door haar wedstrijdarrangementen de vogeltentoonstelling van Zang en Kleur een tweede kijkplezier verwezenlijkt. Voor de gemaakte bloemstukken wordt verwezen naar  Opens internal link in current window het foto-album.

NKB Bloemschikken voor amateurs 15 t/m 18 okt. 2015 in Deventer Schouwburg

Het staat weer te gebeuren: mee doen aan het NKB is voor de Bloemschikgroep van Groei en Bloei Asten / Someren een belangrijke activiteit. Zodra de datum en de thema’s bekend zijn, gaan de bloemschikkers plannen maken. En het blijft niet bij plannen alleen. Er wordt getekend, ontworpen en er wordt uitgeprobeerd. Dan komen we bij elkaars werk kijken en geven commentaar. Daardoor inspireren we elkaar en motiveren we elkaar. Het is een leuke tijd. Voorpret is de helft van de pret.
Dit jaar is het te doen in de schouwburg van Deventer. Donderdag komen de studententeams in actie. Op vrijdag komen de amateurs en de semi-profs in actie. Asten / Someren gaat weer met een mooie delegatie erheen om mee te doen. Het thema is “ Explore the senses” . Een bloemstuk maken dat gaat over horen, zien, voelen, proeven of ruiken is nog niet zo makkelijk. Dat is de uitdaging! Men kan een vrij werkstuk maken of een verplicht werkstuk. Voor deze laatste staan de bloemen en de ondergrond klaar. Je gaat dan dus werken met materialen die je van te voren niet weet. Ook een uitdaging!  De resultaten zijn iedere keer weer verrassend, kleurrijk en zeer verschillend van vormgeving.
Op zaterdag en zondag is er van alles te doen: de tentoonstelling van de gemaakte werkstukken, workshops, lezingen, demo’s en presentaties. Ze prikkelen allemaal je zintuigen met bloemen. Kom ook naar het NKB in Deventer 17 of 18 oktober 2015. Entree voor Groei en Bloei leden is € 7,50. Als toeschouwer en bezoeker krijg je inspiratie. Misschien om zelf ook aan de slag te gaan. Erg motiverend om dit te zien!
Namens de werkgroep  Bloemschikken, Famke Weerts
Vanuit onze afdeling zijn er 12 deelnemers:

Klasse    Deelnemers
B-klasse    Elmi vd Moosdijk
A-klasse    Annie Saes, Annie Koopmans, Corry Verstappen, Ada van Dijk en Irene Swinkels
A-Select    Maria Hendrikx
Ere-klasse    Annie Janssen en Jeanne Knapen
Semi-Prof    Wim Sonnemans, Marij Berkers en Francé van Kemenade
Veel succes allemaal en … zet ´m op !!

Voor de gemaakte bloemstukken: Opens internal link in current windowzie het fotoalbum. 

Uitslagen ZNKB 2015 Afdeling Asten-Someren

 Klasse B   
Nr. Deelnemer Afdeling Punten Score
107 Elmi van de Moosdijk Ast.Som. 67.5 1e
104 Mia v.d.Borst-Schattorie Roermond 63.0 2e
113 Yvonne Vergoossen Roermond 62.5 3e
    
 Klasse A   
208 Carla Klerks Waalwijk 202.0 1e
201 Nely Blok-Duiker Dordrecht 185.0 2e
214 Hilda Vossen Ast.Som. 184.5 3e
    
 Klasse A-select   
309 Jeanne Knapen-Coenen Ast.Som. 195.0 1e
307 Anja de Graaf Breda 186.5 2e
302 Gerry Boerdam-Zandstra Hoekse Waard 182.5 3e
    
 Ere-klasse   
411 Esselyne Nieuwenhuizen De Langstraat 217.0 1e  B.K.
418 Joke Vos De Langstraat 206.0 2e
407 Karen Hornstra-Hartgers Sittard-Geleen 202.0 3e

Uitslag van Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken te Luttelgeest 31 okt 2014

A klasse
Annie Koopmans 28e  plaats 75.6 punten
Ada van Dijk  32e plaats   74.2 punten
Famke  Weerts 33e plaats  73.9 punten
Irene Swinkels  37e plaats 71.0 punten
Henny Frenken  42e plaats  67.6 punten
A select klasse
Anny Janssen 4e  plaats  92.0 punten
Sjan Knapen  5e plaats 89.6 punten
Anny  Saes  20e plaats  72.5 punten
Klasse Semi prof
Francé van Kemenade  4e plaats 86.0 punten

Nelly van Roosmalen: "Het is mooi geweest"!

De werkgroep bloemschikken heeft tijdens de jaarvergadering 2014 Nelly van Roosmalen in het zonnetje gezet. Nelly heeft bloemschik lessen gegeven aan onze cursisten sinds het prille begin van onze vereniging.  Dat deed ze met veel passie en grote precisie, punctueel en gestructureerd. Vanaf 1984 heeft Nelly als secretaresse van de bloemschikgroep dus de 30 jaar vol gemaakt. Zij was het gezicht van de cursussen in de Ruchte in Someren. Vele van haar oud leerlingen zijn nog steeds actief met bloemschikken en zelfs zijn er onder de aanwezigen verschillende leden die bij haar de kneepjes van het bloemschikken hebben geleerd. Iedereen is het er over eens dat Nelly van grote beteken is geweest voor de werkgroep bloemschikken en de cursussen bloemschikken.
Zij heeft aan de wieg gestaan van de thema avonden zoals we die nog kennen. Eens per maand komen alle bloemschik liefhebbers samen rond 2 thema’s.  De opzet van de avonden is gezellig samen bezig zijn met dezelfde hobby en daardoor veel van elkaar leren. Dat is nog steeds zo. Deze filosofie heeft ervoor gezorgd dat in tijden van weinig cursisten, de groep toch bleef bestaan. Samen met France van Kemenade heeft ze veel ideeën geopperd om de terugloop van cursisten een halt toe te roepen. Dat was een vruchtbare samenwerking en ondanks dat er een jaar was met maar 2 aanmeldingen,  bestaat de bloemschik werkgroep nog steeds.
Nelly gaf aan dat het mooi geweest is en dat een ander het mag gaan doen. De leden van de werkgroep bloemschikken zijn het daar mee eens: het is zeker mooi geweest! Nelly: ook op deze plaats willen we jou bedanken voor je jarenlange inzet! Merci! We hopen je nog vaak te zien op onze thema avonden om samen gezellig met onze hobby bezig te zijn en zo nu en dan misschien nog iets van je te leren.

Workshops Bloemschikken Beginners 2014-2015

Zelf mooi bloemwerk maken kan een passie worden. Denk aan bloemstukken en boeketten, aan een mooie tafelschikking bij een diner, aan mooie kerststukken of aan een creatie met zo maar een tak of bloem, eventueel uit eigen tuin.
Heb je altijd al willen weten hoe bloemen, takken, blad en dergelijke mooi te verwerken zijn? Ontdek de praktische tips en trucs. Je krijgt technieken aangeboden en inzicht in vormgeving. Je ervaart hoeveel voldoening je krijgt van een eigengemaakt bloemstuk!
In oktober 2014 starten we weer nieuwe bloemschik workshops onder deskundige leiding. Meld je aan! Nog gezelliger wordt het als je samen met iemand je passie kunt delen: meld je daarom liever met zijn tweetjes aan!
Dit zijn de mogelijkheden:
1. 6 workshop avonden Beginnerscursus te  Asten/ Ommel  waarbij cursisten zelf materiaal en gereedschap meebrengen. (excl. Materialen).  Deze kan eventueel ook gegeven worden in Someren.
2. 6 workshop avonden Beginnerscursus “Geheel Verzorgd”  te Asten/ Ommel  (incl. materialen)
Voor leden van Groei en Bloei geldt een ander tarief dan voor niet leden en de cursus inclusief materialen is vanzelfsprekend kostbaarder dan de andere cursus. In het eerstvolgende infoblad in september, of persoonlijk als jij je opgeeft,  krijg je meer informatie over o.a. data,  tijd, kosten en werkruimte.
Op de site van Groei en Bloei Asten Someren vind je allerlei foto’s van door onze leden gemaakt bloemwerk: misschien inspireert je dat om mee te komen doen. http://www.asten.groei.nl/index.php?id=10860&tx_chgallery_pi1[dir]=bloemschikavond_18_juni_2014&cHash=6c212da1148da28ed8e587640d3e8fdc
Heb je zin om je op te geven, stuur dan een mailtje aan famkeweerts(at)concepts.nl  Inmddels zijn de workshops gestart. Zie onderstaande uitwerkingen.
 

Uitwerkingen beginnerscursus in de Ruchte, Someren van Famke Weerts

Hieronder vid je 'n aantal foto's van de beginnerscursus, gegeven in het cultureel centrum de Ruchte, Someren onder leiding van Famke Weerts. Het zijn allemaal verschillende stukken.
 
 

Uitwerkingen beginnerscursus Famke Weerts maart 2015

Door Mw Famke Weerts wordt in Someren een beginnerscursus bloemschikken verzorgd waarbij de curisten zelf het materiaal meebrengen. Hieronder de uitwerkingen, gemaakt in maart 2015.   
 
 

Cursus geheel verzorgd 2014-2015 - Laatste les in maart bij France van Kemenade

Oderstaand ziet u de uitwerkingen gemaakt tijdens de laatste les cursus geheel verzorgd bij France van Kemenade (maart 2015) 
 
 

Uitwerkingen cursus geheel verzorgd 2014-2015

Onderstaand de uitwerkingen van maart 2015:

Uitwerkingen workshops bloemschikken 2014-2015

De workshops zijn gestart. Inmiddels zijn de eerste resultaten van de enthousiaste deelnemers bekend. Zie onderstaande foto's.  
 
 

Workshop bij Gregor Lersch door Francé van Kemenade

Hoi dames en heren Bloemschikkers,
Mooie werkstukken gemaakt in 3 dagen seminar [cursus] bij Gregor Lersch in Duitsland.
 
Een kei leuke ervaring! Volgend jaar ga ik weer! Zeer vermoeiend maar super verzorgd en Gregor is een geweldig sympathieke man die al zijn cursisten in zijn of haar taal probeert te antwoorden en probeert je naam te onthouden.
en je daar ook mee aanspreekt.
 
Veel geleerd in het maken van allerlei boeketten meestal met een draadframe, hoge boeketten en liggende boeketten in een schaal. Werkelijke fantastische werkstukken gezien
 
en werken op een hoogte in het bos bij een schuilhut is een buitengewone ervaring.
 
We hebben drie dagen gewerkt.Twee in het bos en één dag in de tuin van Gregor Lersch in Bad Neuahr,Duitsland, ivm. de regen.
 
Als er liefhebbers zijn in een korte cursus draadframen maken kan dat natuurlijk Dan gaan we dat samen met Famke bekijken hoe en wanneer.
 
Een impressie van een enthousiaste bloemschikker!
Francé
 

Inloop avond Bloemschikken wo 18 juni

Alle leden van Groei & Bloei zijn welkom om in de Nationale Tuinweek , op  woensdag 18 juni 2014, kennis te komen maken met het bloemschikken. Voor € 5 ,- kan iedereen, lid of geen lid, hier aan meedoen. De bedoeling is dat we ook een kleine tentoonstelling hebben van gemaakte werkstukken door onze leden.
 Plaats van het gebeuren is museumcafé, in het Klok en Peelmuseum, Ostaderstraat 23, Asten; aanvang 20.00 uur
Het is niet de bedoeling dat u zelf iets meebrengt!! Voor alles wordt dus gezorgd.
Ook de koffie en thee wordt gratis geschonken.

 

 

ZNKB 2015 in Waalwijk georganiseerd door Groei en Bloei “de Langstraat”.

De dames van onze bloemschikgroep doen heel graag mee met de ZNKB. Het is er gezellig, het is niet zo ver rijden en de opstelling tijdens de wedstrijd bevalt ons goed. We hadden er allemaal zin in.
Dit keer reden we met de eigen auto naar Waalwijk: volgepakt met alle materialen, ondergronden en bloemen en andere natuurlijke materialen. Geweldig leuk om dat te zien bij aankomst. Na de goed verzorgde koffie met gebak en de uitleg van de dagorganisatie, begonnen  we met het verplichte stuk te maken. Dat is een uur werken met bloemen en spullen die daar ter plekke klaar liggen. De techniek en de creativiteit worden dan aangesproken. Het was spannend en leuk en zo vloog dat uur snel voorbij. Natuurlijk hadden we hier en daar op- en aanmerkingen, maar de wedstrijdleiding had weer voor elke categorie een prachtige opdracht bedacht. Bijvoorbeeld de beginners mochten een rieten mandje feestelijk opmaken met blauwe agapanthus en oranje gerbera’s. Onze Maria heeft er een heel mooi vlechtwerk bij gemaakt dat het mandje verfraaide.
Na een pauze moesten de andere categorieën ook nog een voorbereid stuk op thema maken. De onderwerpen hadden verband met de Langstraat: de regio van Waalwijk. De thema’s waren: A klasse: tuinbouw, A-Select klasse: sprookjes, Ere klasse: leer en de semi-prof klasse: Loonse en Drunense duinen. Ga er maar aan staan! We hadden er al enkele weken over gesproken met elkaar en ook hadden we de voorbereidingen laten zien en tips en tops gegeven. Nu kwam het er op aan. Stuk voor stuk zijn er mooie werkstukken gemaakt. De jury heeft er een hele klus aan gehad. Helaas voor onze club, viel er deze keer niemand in de prijzen. Helemaal niemand. Dat was wel opvallend want we waren toch met 15 deelnemers. Gelukkig was er niemand uit het lood geslagen.
De rayonvoorzitter, onze Tienie Schutjens, en bloemschik  rayoncoördinator Sia Rutjes hebben een serieus woordje gedaan: de organisatie van de volgende ZNKB wil maar niet rond komen. Gelukkig waren er een stuk of 7 mensen uit al deze bloemschikliefhebbers, die vanaf nu mee willen werken aan de organisatie voor het komende jaar! Kan het toch weer doorgaan waarschijnlijk. Ook in 2015 een ZNKB: om je op te verheugen!
Tijdens de terugreis gingen wij samen lekker uit eten bij van der Valk in Eindhoven. Een heerlijke afsluiting van een leuke bloemschikdag samen!
Famke

 

 

Uitslag Zuid Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken te Langstraat 17 mei 2014

B-klasse:   Maria van Dijk             7e plaats 
A-klasse:   Jeanne Knapen            4e plaats
                  Ada van Dijk                5e plaats
                  Anny Koopmans        12e plaats
A-select:   Clarine Huberts            7e plaats 
                  Corry Verstappen      10e plaats
                  Famke Weerts           12e plaats
                  Anny Saes                  17e plaats
Ereklasse: Maria Hendrikx            6e plaats
                  Anny Janssen            14e plaats
                  Franka Spoormakers 14e plaats
                  Irene Swinkels          16e plaats
                  Henny Frenken          17e plaats
Semi prof: Francé van Kemenade 4e plaats
                  Toos Verdonschot        5e plaats

Bloemschikgroep aktief bij Zang en Kleur

In het weekend van za-zo 9-10 november  hield Vogelvereniging Zang en Kleur, Asten haar jaarlijkse tentoonstelling in "Hart van Heuze" in samenwerking met met vijf vogelverenigingen uit de regio in het nieuwe gemeenschapshuis, Heusden, Pastoor Arnoldstraat 3 5725 AN Asten-Heusden.  
Al enkele jaren verzorgt onze bloemschikgroep de zaal-aankleding met ’n aantal prachtige bloemstukken.
Ook dit jaar weer: Met maar liefst 11 personen weden ‘n 10-tal werkstukken gemaakt onder het thema “muziek op 2 poten”. Vogels en ook de bloemwerkstukken werden gejureerd door deskundige mensen. Voor de prachtige bloemstukken wordt verwezen naar het foto-album.

De werkstukken zijn beoordeeld op 3 onderdelen, n. techniek, houdbaarheid en totaalbeeld.

De punten zijn als volgt verdeeld:

1. France van Kemenade              50 punten

2. Jeane Knapen en Annie Saes   48 punten

3. Irene Swinkels                            46 punten

4. Toos Verdonschot                      45 punten

    Maria Hendriks

    Corry Schwillens

5. Nelly van Heugten                      43 punten 

6. Annie Jansen                              41 punten

7. Maria van Dijk                             37 punten aanmoedigingsprijs

8. Ada van Dijk                                35 punten

9. Famke Weerts                             31 punten

Terugblik NKB Bloemschikken 11 okt. Luttelgeest

We gingen met 14 bloemschikkers aan de wedstrijd meedoen.

Het thema was FEEST, ter ere van het 50 jaarig bestaan.

De uitslag:

 

B klasse Maria van Dijk. 9e plaats  

 

A klasse.  Annie Janssen   1 ste plaats

                  Annie Koopmans  20ste

                  Irene Swinkels   24 ste

                  Henny Frenken  30ste 

                  Corry Verstappen  32ste

                  Famke Weerts    35ste

 

A select   Maria Hendriks   11de

                  Ada van Dijk        25ste

 

Ere klasse  Jeanne Knapen  19de

                     Annie Saes         21ste

 

Semi Prof   France van Kemenade   17de

                     Toos Verdonschot          18de

                     Wim Sonnemans             23ste

                  

Voor de foto's wordt verwezen naar het foto-album

                    

 

Groetjes Annie Janssen

 

Bloemschikavond 10-06-2015 (uitwerkingen)

Het was deze keer 'n verrassingsavond. Bloem- en plantenkwekerij Rini van Rees in Meijel werd bezocht. Daarna werden bij Mw Annie Janssen thuis nog enkee bloemstukken gemaakt. Voor het bezoek en de uitwerkingen wordt verwezen naar het foto-album.

Bloemschikavond 13-05-2015 (uitwerkingen)

De thema's tijdens deze avond waren "Landschap met vijver" en/of "Wip, wap". Voor de uitwerkingen wordt verwezen naar het foto-album.  

Bloemschikavond 08-04-2015 (uitwerkingen)

De thema's van deze avond waren "Vergane Glorie" of "Oud en Jong". Voor de uitwerkingen wordt verwezen naar het foto-album.

Bloemschik-thema-avond 11-03-2015 (uitwerkingen)

De thema's tijens deze avond ware: Uitbeelden van een emotie (karakter)" en "Boeket in een tactiek". Voor de uitwerkingen wordt verwezen naar het foto-album.

Bloemschikavond 14-01-2015

Tijdens deze avond waren de thema's: "Wikkelen" of "Op een natuurlijke ondergrond". Voor de uitwerkingen wrdt verwezen naar het foto-album.
meer

 

 

Neem ook eens deel aan de activiteiten van een werkgroep. U bent altijd welkom!
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923