Activiteiten & Actueel

Excursie tuin Fam.Jaspers, Som.-Heide 3 sept.

Op dinsdag 3 sept. hebben we een excursie naar de tuin van de Fam. Jaspers in Someren-Heide. Het is een keurig nette tuin, zelf aangelegd door Francien. Het is een boerentuin met veel verstopte perken, veel bloemen en een kleine vijver. Verder ook nog een rotstuintje en een heel gezellig terras met veel zinken teilen en gieters vol met garaniums. In sept. is het hier prachtig met de vele verschillende hortensia’s. Er is een mooi uitzicht achter het huis op het Weerterbos.

Adres Fam Jaspers, Molenbrugweg 11 5712 RC Someren-Heide. We beginnen om 19.00u.

Buitenexcursie di 7 mei naar KEDA BV Exotic plants, Ospel

Hanny en Will van Eck hebben de voormalige kwekerij van Bouten overgenomen. Een uit de hand gelopen hobby is uitgegroeid tot een eigen kwekerij waar ze beiden samen met hun zoons hun passie voor planten verder kunnen ontplooien.


Met een 30-jarige ervaring voor plant en tuin hebben ze de juiste kennis in huis om u het beste te adviseren. Beschikt wordt over een uitgebreid assortiment bestaande uit cactussen, vetplanten, kamerplanten en buitenplanten. Er is een showtuin met woes-tijnplanten. Een groot deel word in Nederland gezaaid en vermeerderd waardoor veel planten bestand zijn tegen het Nederlands klimaat. Door eigen kweek van zeer unieke planten.


De locatie is KEDA BV Exotic plants, Waatkamp 150, 6035 BV Ospel. Aanvang 19.00u. Beschikt u zelf niet over vervoer, neem dan contact op met collega-lid. De excursie is voor iedereen gratis toegankelijk.


Algemene excursie: Kweekkas Toon Kanters, di. 1 mei 2018

Op di. 1  mei a.s.  is een algemene excursie gepland bij Toon Kanters de vriend van Dennis.

Hij heeft de groenprijs 2017 van onze afdeling Gr&Bl gekregen. Toon heeft achter zijn huis een grote kas gemaakt en kweekt hierin verschillende soorten groente voor de voedselbank en voor de dorpswinkel De Shop in Someren-Heide.

 

Het adres is Vlasstraat 9 5712 RP Someren; aanvang 19u.

 

Kweekkas Toon Kanters

 

 

Buitenexcursie Tielen Groenservice, someren ma. 4 sept.2017

Op ma. 4 sept hebben we een buitenexcursie bij Tielen Groenservice. Zij hebben een hele leuke tuin met grote groepen vaste planten en een leuk vijvertje. Er staat ook een kas in waar ze groente in telen. De ligging is ook zo leuk met een wijds uitzicht over de golfbaan en recreatie van het Keelven. Het is wel even zoeken waar je moet zijn want als je het niet weet vind je het niet zo gemakkelijk.
Tevens hebben ze er een groenservice bij zoals bv tuinaanleg plus onderhoud en aanleg gazons. Verder doen wij ook groen- en natuur-projecten alsmede verkoop van openhaardhout.
Het adres is Zomerven 8 5712 PB in Someren. Aanvang 19.00u.

Buitenexcursie Komkommerkwekerij 't Bleekerven, Heusden

Op di. 2 mei a.s. hebben we weer een mooie gezamenlijke buitenexcursie: We bezoeken dan het moderne glastuinbouwbedrijf van Peter Aarts “‘t Bleekerven BV”, gevestigd aan de bleekerweg 5 in Asten-Heusden Jaarlijks produceert dit bedrijf rond de 18 miljoen komkommers en ca. 500.000 kg trostomaten. Om het bedrijf up-to-date te houden wordt  voortdurend geïinvestreerd in vergaande modernisering; o.a. in energiebesparende maatregelen, hergebruik van water en voeding en mechanisering van het oogst-, sorteer- en verpakkingsproces.

De naam van het bedrijf is gekozen omdat er destijds (vroeger) achter de eerste kassen een ven lag. Op dat ven staan nu de  komkommers en tomaten te groeien. Het ven heette destijds volgens de literatuur ‘t Bleekerven.

We krijgen een rondleiding in de kwekerij. Start om 19.00u. Kom dus op tijd.

Bent u geïnteresseerd: bezoek ook hun website:  www.bleekerven.nl

 

Hieronder nog ’n  recept voor ‘n heerlijke komkommersoep:

Benodigdheden:

-          50 gr boter - 2 komkommers zonder pit - 1 theelepel thijm - 2 bouilonblokken -1 pakje slagroom.

Bereiding:

-          Komkommers doormidden snijden en de pitten eruit halen.

-          Boter in de soeppan komkommers in stukken en samen met de thijm aanfruiten.

-          Water erbij zodat alles onder water staat. Gaar laten worden met 2 bouillonblokken erbij.

-          Pureren met staafmixer roer op het laatste moment de slagroom er doorheen.

Smakelijk eten

Buiten excursie: Wijnen & Zorgtuinderij di. 3 mei 2016

Op di. 3 mei gaan we naar perkplantenkweker Wijnen & zorgtuinderij in de Vaarselstraat 46 te Someren; aanvang 19.00u. Noteer het alvast in de agenda.

In de maanden mei en juni is er een groot assortiment perkplanten van 4000m2 voor particuliere verkoop.

De perkplanten worden binnen het bedrijf geteeld uit zaad of stek. Dit alles wordt opgekweekt in ruime plastic potten waardoor de plant ruimte heeft om te groeien zodat het eindresultaat een mooiere en vollere plant wordt voor een redelijke prijs. Daarnaast is er ook een uitgebreid assortiment kuipplanten. Tevens kunt u er terecht voor het overwinteren van kuip-terrasplanten. In 2002 zijn ze gestart met de zorgtuinderij voor mensen met een verstandelijke beperking. Die begeleiden zij met een zinvolle dagbesteding bij het werken in de kas. Ook is er de gelegenheid om planten te kopen.

Aan deelname aan de excursie zijn geen kosten verbonden.

 

 

Alg.buitenexcursie di. 8 sept. Boomkwekerij G.van Santvoort

De eerste algemene activiteit direct na de zomervakantie is altijd een algemene buitenexzcursie.  Deze keer wordt het ’n bezoek aan boomkwekerij G. van Santvoort, Hollestraat 3 5712 HB Someren.
Het betreft een fruitexcursie naar een nog jonge collectie boomgaard met ongeveer 500 verschillende appelrassen; jongere maar vooral ook oude rassen vanaf de 16de en 17de eeuw. Van de rassen die dan rijp zijn kunnen we misschien proeven. Verder is er een collectie pruimen, peren, perziken en abrikozen .
We willen om 18.30 uur beginnen omdat het dan al vroeger donker is. Voor leden van Groei&Bloei is de excursie gratis. Niet-leden betalen € 5,-- pp.                    Maria Hendrikx

Algemene buitenexcursie ‘Lagarde’ Do. 7 mei 2015; 19u.

Voor de echte tuinliefhebbers wordt er do. 7 mei 2015 een algemene buitenexcursie georganiseerd bij de familie A. Lagarde, Meeuwenstraat 24 6035 GA Ospel; aanvang 19.00u.  De oppervlakte van deze prachtige tuin is maar liefst 1100 m2. De achtertuin is op het zuiden gesitueerd. Deze tuin is formeel ingedeeld in tuinkamers met verschillende weergaloos mooie kleurstellingen; o.a. een wit/gele en rosé/blauwe border. Wat deze tuin onder meer uniek maakt zijn de zeldzame bomen en heesters. Daarnaast zijn er ook diverse zitjes, zichtassen, een vijver, bijenhal, kuipplanten en een kweekkasje aanwezig wat deze tuin compleet maakt. Op dit moment wordt er geëxperimenteerd met het kweken van maretakken op diverse bomen en struiken, zeer interessant voor jullie tuinliefhebbers! Wil je komen genieten van deze diverse tuin met kunst en verschillende snoeitechnieken: het is echt de moeite waard te komen. Na afloop is tegen betaling van ’n kleine vergoeding ’n kopje koffie/thee verkrijgbaar.
meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923