Verkoop Dahliaknollen Dahlia-kerngroep za. 27 okt. 2018

De verkoop van  dahliaknollen, geteeld door leden van onze Dahlia-kerngroep,  is dit jaar op za. 27 oktober 2018 van 10 tot 12 u. Dit is de laatste keer. De kerngroep stopt met haar activiteiten omdat er geen aanwas van nieuwe leden is. De lokatie  is natuurlijk het volkstuinencomplex “de Donckhof”, Someren, gesitueerd a/d prov. weg Asten-Heeze (Lieropsedijk). Graag wordt uw aandacht gevraagd voor deze laatste verkoop-activiteit.

Nieuws van de kerngroep “Dahlia’s”

Maandag 4 september werden alle dahlia’s gesneden. Ze waren bestemd voor het ziekentriduüm dat plaatsvond op 5, 6 en 7 september.

Zaterdag 28 oktober 2017 van 10-12u. is de dahliaknollenverkoop op het Volkstuinencomplex Someren (langs de prov.weg Someren-Heeze).

OPROEP Dahlia-groep

Verkoop dahlia-knollen 2016 gaat niet door

Gebruikelijk is dat op de laatste zaterdag van oktober de gekweekte Dahliaknollen door onze Dahlia-werkgroep verkocht worden aan geïnteresseerde liefhebbers. Helaas kan dat dit jaar niet!

De volkstuinen op ons complex de Donckhof kregen maar liefst 2 keer te maken met grote wateroverlast als gevolg van de barre weersituaties van de afgelopen tijd. De knollen verrotte helemaal. Mede als gevolg hiervan wordt bekeken wat nu te doen. Nieuw plantmateriaal voor het komende seizoen is natuurlijk ook verloren gegaan.

Het is jammer maar helaas ….

Knollenverkoop Dahlia’s za. 31 okt. 2015

Het kweekseizoen loopt ten einde. De dahlia’s staan er prima bij dit jaar. We kregen prachtige bloemen van de nieuwe soorten. We kunnen dit jaar weer wat knollen van de hand doen. Bent u hierin geïnteresseerd ? We willen ze graag aan u verkopen. Kom naar ons stekje op het Volkstuinencomplex langs de Prov.weg Someren-Heeze.
Datum: za. 31 oktober 2015 van 10-12u. vm.

Het verloop van de verkoop was prachting. Nogal wat geinteresseerden kwamen 'n kijkje nemen en namen ook wat knollen mee. Voor enkele mooie fopto's zie Opens internal link in current windowhet foto-album.

ONZE DAHLIAGROEP

De dahlia-werkgroep telt 'n 8-tal leden. Doel van de werkgroep is het kweken van dahlia's. Zij doen dit binnen het volkstuinencomplex "De Donckhof", Someren. Ook worden jaarlijks nieuwe soorten en kleuren gekweekt.
Elk jaar - de laatste zaterdag van oktober - vindt de knollenverkoop plaats in het volkstuinencomplex te Someren (gelegen aan de prov.weg Someren-Heeze)
Wilt u wat meer weten, neem contact op met Mw Toos van Bree; telf. 0493-492214 E: j.bree@onsbrabantnet.nl
Teelt seizoen 2009

Dahlia-werkgroep zoekt versterking

Ter versterking van de dahliawerkgroep op het Volkstuinencomplex De Donck in Someren, zijn wij op zoek naar een man of vrouw met groene vingers.
Wie wil ons komen helpen?
Vanaf mei zijn wij iedere maandagochtend van 9.00 tot 11.30 uur in de dahliatuin aan het werk.
Voor meer informatie: Toos van Bree tel. 0493-492214.E: j.bree(at)onsbrabantnet.nl

Knollenverkoop dahlia's 2014

De verkoop van door de Dahlia-werkgroep gekweekte knollen zal dit jaar plaatsvinden op zaterdagvm 25 okt. a.s. van 10-12u. op het volkstuinencomplex “de Donckhof”, gesitueerd aan de Laarstraat, Someren (langs de prov. weg Someren-Heeze. Vanwege het minder gunstige kweekseizoen is de verkoop onder voorbehoud. Mocht het toch niet door kunnen gaan dan zullen we dit tijdig vooraf  kenbaar maken via de mail en website. Let dus even hierop.

Neem ook eens deel aan de activiteiten van een werkgroep. U bent altijd welkom!
herfstbladeren
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876