Asten-Someren

Bezoek kwekerij de Kleine Oase - verslag


Op 12 augustus j.l. brachten we een bezoekje aan kwekerij de Kleine Oase te Weert.

Een twaalftal mensen waren aanwezig. Net voor we aankwamen was er nog veel regen en hagel gevallen en het overtollige water was nog maar net weggetrokken tussen de planten. Na een half uurtje kwamen er nog wat meer bezoekers. Eigenaren Hans en Cor verwelkomden ons. Al ruim dertig jaar zitten ze in het kwekers vak en zelfs nu ze beiden gepensioneerd zijn gaan ze nog door. Altijd op zoek naar nieuwigheden. Hans vertelde dat ze toch gingen krimpen omdat hun vaste medewerker overleden was. Hij deed veelal het onderhoud in hun tuin. Wij konden lekker rondstruinen tussen de planten. Hun assortiment is enorm groot. Als je meer over een plant wilde weten gaf Hans de nodige informatie. Cor zorgde in de tussentijd  voor koffie en thee met cake.

Voorheen organiseerden zij regelmatig thema-dagen rond planten, Helleborusdagen, floxendagen etc. Ook waren ze op menig tuinbeurs te vinden. Het laatste jaar stonden ze alleen nog in Nuenen op de Bloem- en Tuinbeurs.

De planten op hun kwekerij stonden er ondanks de aanhoudende droogte prachtig bij. Wel 3 x per dag hadden ze met de tuinslang extra water moeten geven. Nu bloeide er nog van alles: floxen, heleniums en zonnehoeden. Na afloop heb ik hen bedankt en een mooi bloemstuk gegeven door Maria gemaakt.