Nederland Kampioenschap Bloemschikken 2017 in Nieuwegein

PR over het NKB 2017 in Nieuwegein

Elmi van de Moosdijk vierdubbele winnares op het NKB 2017 en dus met verve Nederlands Kampioen in de A-klasse

Groei en Bloei Asten Someren heeft op het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs 2017 in Nieuwegein op 6 oktober 2017 buitengewoon gepresteerd!

Elmi van de Moosdijk behaalde een eerste prijs voor haar themastuk: een thuis voor te bereiden bloemwerk op het thema Pi-kant en dan met het wiskundige teken Pi in het woordje Pi-kant. Tevens kreeg ze de eerste prijs voor originaliteit, de eersteprijs in haar klasse, de A-klasse, en een eerste prijs van het publiek. Dit was een nog niet eerder vertoonde prestatie! De mensen van de bloemschikgroep, haar collega’s, waren dan ook zeker trots op haar! Elmi zelf kon het op dat moment nog niet helemaal bevatten en was zeer aangenaam verrast. Met 4 personen hielpen we haar om haar prijzen in ontvangst te nemen. Wat een prestatie!

Dat was echter niet de enige prijswinnares: ook Jeanne Knapen won een derde prijs in de semiprof klasse en Annie Koopmans won een derde prijs in de A-klasse.

Onze afdeling is super trots op al onze winnaressen maar Elmi spant wel de kroon. Elmi vindt het leuk om elke maand met ons mee te doen op de thema-avonden Bloemschikken en krijgt daar veel inspiratie van. Gezellig samen met haar vriendin en de andere leden is het een wederzijds beïnvloeden van elkaar en elkaar uitdagen tot een steeds betere prestatie. Met dit mooie resultaat op het NKB 2017 als gevolg.

Namens het bestuur en alle liefhebbers van bloemschikken binnen onze afdeling: VAN HARTE PROFICIAT met de behaalde resultaten!

ZNKB 2017 te Breda:

Proficiat kampioenen Bloemschikken!

Wat was het EEN GROOT FEEST voor ASTEN SOMEREN!

De bloemschikkers van onze Groei en Bloei Afdeling Asten Someren hebben een record aan prijzen gehaald bij het Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs. Maar liefst 7x betrad iemand het erepodium waaronder de winnares; onze eigen Maria Hendrikx in de ere-klasse!

In de A-klasse was de score: eerste Maria van Dijk en tweede Corrie Verstappen: proficiat!

In de A-select klasse: tweede Annie Janssen en derde Irene Swinkels: proficiat!

In de semi-prof klasse: tweede Wim Sonnemans en derde Jeanne Knapen: proficiat!

De deelnemers hadden zich voorbereid op een thema arrangement maar konden zich niet voorbereiden op het verplicht arrangement. Omdat het dit jaar in Breda georganiseerd werd, waren de thema’s verbonden aan die stad: Oranjestad, Turfschip, Ringvaart. Het is ieder jaar weer een inspiratie om te zien hoe iedereen zich in het thema verdiept en dat kan vertalen naar een arrangement met natuurlijke materialen. Bij het verplichte stuk staan per categorie een ondergrond (vaas) en bloemen klaar en moet je daar ter plekke een mooi en technisch verantwoord bloemwerk van maken binnen een gegeven tijd. Die tijdfactor is nog al eens een strenge grens: de tijd vliegt als je niets mocht voorbereiden en je moet wel iets moois en origineels maken.

Zoals ieder jaar hebben wij ons weer samen voorbereid op dit geweldig leuke festijn. We bespreken de wedstrijd tijdens onze maandelijkse avond. We hebben ons idee, enkele weken tevoren, uitgewerkt en aan elkaar laten zien en besproken. Dan kun je elkaar tips en tops geven en onze Francé coacht ons dan naar een nog beter niveau eindstuk. Dat is het geheim van deze topresultaten van dit jaar: samen komen we steeds een level hoger en dit jaar is dat wel bij heel veel van ons erg goed gegaan. Kijk op onze site voor foto’s van alle stukken:    Fotoalbum

Een dikke proficiat voor alle deelnemers en speciaal voor alle winnaars met Maria Hendrikx dit jaar voorop!

Resultaten ZNKB 25-26 maart 2017 Breda

6e plaats

Helmie van Duijnhoven

7e plaats

Groot machtsvertoon van de dames uit Asten-Someren tijdens de Zuid-Ned. Kampioenschappen Bloemschikken afgelopen weekend van 25-26 maart 2017 in Breda.

Maar liefst vijf keer betrad iemand van deze Oost-Brabantse club het erepodium in de vier verschillende klaasen. Onder wie de nieuwe Zuid-Ned.Kampioene Bloemschikken Maria Hendrikx. Ze kwam vorig jaar al eerder in de klasse a-select  uit en ,ocht om die reden dit jaar in de (hoogste) ereklasse uitkomen.

Op zondag 26 maart betraden nog eens twee keer iemand van dezelfde afdeling het erepodium, toen in de Semi prof klasse.

Gewoonweg grandioos…..