Asten-Someren

De Vaste Planten Kerngroep

Maria van Dijk en ondergetekende verzorgen voor deze groep allerlei activiteiten.

In Maart beginnen we het tuinseizoen met een zadenverdeling. Iedereen kan daarvoor zaadjes inleveren bij mij. Deze worden dan opgezakt en op verdelingsavond behandeld via een power point presentatie. Daarna worden ze gratis uitgedeeld aan belangstellenden . Vaak probeer ik ook een paar mensen enthousiast te krijgen om extra plantjes op te kweken uit zaad. Deze planten worden dan uitgegeven als plant van de maand na elke lezing avond.

Tijdens de lente en de zomer zijn er meestal een viertal maandagavond tuinbezoeken. We bezoeken dan liefhebbers tuinen. We proberen tuinen te vinden met heel verschillende tuin stijlen. Iedereen tuiniert immers op zijn eigen manier. Vaak is dat ook een sociaal gebeuren en wordt er lekker gebuurt tijdens die avonden. Deze avonden beginnen altijd om 19.00 uur en eindigen steevast met een leuke attentie voor de tuineigenaren als bedankje. Maria maakt elke keer een mooi bloemwerk.

Mocht je het ook leuk vinden als we eens jouw tuin komen bezichtigen of je hebt tips, dan horen we dat graag! ( zie info website )

In Oktober organiseren we een plantenverdeling. Hiervoor worden er door verschillende personen planten ingebracht. Dat kunnen jonge bomen, heesters, vaste planten maar ook kuipplanten of kamerplanten zijn. Als deze planten worden ook weer voorgesteld in een power point presentatie. Mensen kunnen dan aangeven of ze interesse hebben in de betreffende plant en ook deze worden dan gratis verdeeld onder belangstellenden. We hopen altijd dat zoveel mogelijk mensen planten inbrengen om een groot divers aanbod te krijgen.

Dan volgt in November de workshop ‘Herfsttaart voor de vogels en de sier’. Ooit zijn we hiermee begonnen als een op zichzelf staande workshop. Het beviel echter zo goed dat we het nu elk jaar doen. Maria en ik verzamelen zoveel mogelijk materialen uit onze eigen tuinen. Zo worden er elke keer geweldig mooie, unieke taarten gemaakt in een gezellige, ongedwongen sfeer.

Met al deze activiteiten kun je de kennis over planten vergroten en mensen ontmoeten die ook van planten en tuinieren houden. Binnen Groei en Bloei zijn veel kerngroepen die allen eigen activiteiten hebben. Ik zou zeggen; kijk eens rond !

We hebben veel trouwe actieve mensen binnen deze club en het zou leuk zijn om nog meer nieuwe mensen aan te trekken. Dus tot ziens!!

Groetjes van Maria en Anita