Asten-Someren

Welkom bij Groei & Bloei
Asten-Someren

Uitgelicht

OPROEP

Van 14 t/m 22 oktober 2023 worden in het museum Klok en Peel weer de jaarlijkse Pompoendagen gehouden. Een activiteit die dan ook plaatsvindt is het snijden van pompoenen en daarna versieren met plantaardig materiaal. Voor het laatste hebben we jarenlang op iemand een beroep mogen doen, maar die stopt er na ruim 25 jaar mee.

Wij richten ons nu tot de leden van Groei en Bloei met de vraag of als u rond die tijd snoeit het plantmateriaal ter beschikking te stellen aan de organisatie van de Pompoendagen. In dat geval graag contact opnemen met onze contactpersoon.

 

Maarten van den Boomen

maartenvdboomen@gmail.com

06-39429802

 

Welkom

op de site van de afdeling Asten - Someren

Groei & Bloei afdeling Asten-Someren is opgericht in 1973.

De afdeling telt op dit moment ca. 300 leden. Het merendeel is woonachtig in Asten en Someren. Ook zijn een groot aantal leden afkomstig uit de omliggende plaatsen waaronder Meijel, Nederweert, Budel, Sterksel, Weert, Helden/Grashoek, Budel en Valkenswaard.

Op jaarbasis organiseert de afdeling cirka 45 activiteiten. Het betreft  lezingen, cursussen en workshops, open tuinen, thema-avonden en (tuinen)reizen. Deze zijn gebundeld in het Jaarprogramma.

Een belangrijke spilfunktie binnen de vereniging hebben  de diverse zelfstandige kerngroepen. Dit zijn de groepen Bloemschikken, Dahlia-kerngroep, Dendrologie, Open Tuinen, Reizen,Vaste planten en Voortuinkeuring Asten-Someren. Elke werkgroep heeft jaarlijks  'n aantal vaste activiteiten. Verder zijn er nog op jaarbasis 'n 5-tal algemene lezingen en enkele workshops.  Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk; voor de leden gratis en voor niet-leden tegen betaling van een kleine financiele bijdrage. Wilt u even terugblikken naar een gehouden activiteit: klik dan naar de pagina Terugblikken. De laatste nieuwtjes vindt u onder  Nieuwsflitsen.

Periodiek (ongeveer 5x per jaar) wordt een  informatieblad uitgegeven.

Alle bijzonderheden  over het reilen en zeilen van de vereniging, haar activiteiten  en de contactadressen vindt u op deze site.  U wordt bovendien geinformeerd per mail over tussentijdse wijzigingen in het activiteitenaanbod, bijzondere gebeurtenissen etc.

­


 

Lidmaatschap van Groei & Bloei

Een lidmaatschap van Groei & Bloei biedt veel voordelen

Als lid van Groei&bloei ben je niet alleen lid van de landelijke vereniging, maar profiteer je ook van alle activiteiten die je plaatselijke afdeling organiseert. Je ontmoet natuurlijk ook medetuiniers en kunt zo ervaringen uitwisselen. Samen genieten van bloemen en planten!


 

Word ook lid van Groei & Bloei Asten - Someren

Ben je graag buiten bezig? Heb je misschien groene vingers of juist nog niet? Heb je plezier in tuinieren en de natuur en deel je dat graag met anderen? Dan voel je je bij Groei & Bloei vast thuis.

Groei & Bloei Asten – Someren telt een 7-tal min of meer zelfstandige kerngroepen met elk een jaarlijks activiteitenaanbod. Het betreft de kerngroepen Bloemschikken, Vaste Planten, Dendrologie, Open Tuinen, Voortuinkeuringen Asten – Someren en Dahlia-groep.

Kort samengevat betreft het onderstaande activiteiten:

  • Vaste thema-avonden Dendrologie,

  • Bloemschikworkshops en – cursussen van de  kerngroep Bloemschikken,

  • Excursies en tuinbezoeken,

  • Diverse Workshops,

  • Op jaarbasis ‘n 5-tal algemene lezingen met na afloop de uitreiking van de plant van de maand,

  • Jaarlijkse zomerreis en 2 algemene dagexcursies,

  • Leden krijgen 5x per jaar het Informatieblad met informatie over de komende activiteiten.

En daarnaast ook tussentijdse mailinformatie zodat je zeker niets mist.

En natuurlijk 11x per jaar het tijdschrift Groei & Bloei. Interesse?

Je kunt je aanmelden als lid van Groei & Bloei door rechtsboven op de button ‘Word lid’ te klikken. Je komt dan op de site van Groei&Bloei en kunt daar jouw gegevens invullen. Je wordt dan automatisch ook lid van Groei&bloei Asten-Someren.

  • Contributie per jaar momenteel: € 69,95. Op de site van Groei&Bloei staat iedere maand een mooie aanbieding voor als je in de loop van het jaar lid wordt. Je kunt dan Groei&Bloei-lid worden met een flinke korting. Zeer de moeite waard! Website: www.groei.nl

  • Het lidmaatschap wordt stilzwijgend per kalenderjaar verlengd.

  • Opzeggen kan vóór 1 oktober van het lopende jaar.

 

Tuinlog

16 Oct

Paul

Wolken…

15 Oct

Harry Hakvoort

Vroege lentebloei

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden