Asten-Someren

Verslag van de plantenverdeling van 4 oktober 2023

De plantenverdeling is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Vaste Planten Kerngroep.

Helaas had ik van een van de inbrengers niet hun plantenlijst ontvangen dus toen moest ik wat improviseren.

Ook had ik problemen met het opstarten van de presentatie en ik kreeg een beetje paniek. Gelukkig kwam Louis Spruijt opdraven en hij loste de problemen op. Godzijdank !

De planten werden uitgestald op de folie om de vloer te beschermen en zo konden we om 20.00 uur beginnen aan de avond.

De opkomst was met 40 personen geweldig. Er waren ook verschillende nieuwe gezichten, Leuk. We zaten wel een beetje heel dicht op elkaar.

We begonnen met de terugblik van de maandagavond tuinbezoeken aan de hand van foto’s. De volgende tuinen kwamen aan bod; Familie Janssen te Leveroy, familie van Rees te Asten, de Dahliatuin bij de Donck te Someren en de tuin van familie Weerts te Someren. Allemaal tuinieren ze op een andere manier. Fijn dat er steeds weer mensen er open voor staan om bezoekers in hun tuin toe te laten.

Daarna begonnen we met het verdelen van de planten. Na een foto en een korte beschrijving kon men de handen in de lucht steken bij belangstelling. Maria van Dijk, mijn rechterhand, verdeelde ze zo eerlijk mogelijk.

Rond half negen hielden we een koffie/thee pauze en men buurtte er stevig op los.

Na een half uurtje weer door met de verdeling.

Rond half elf konden de mensen in groepjes hun gekozen planten verzamelen.

Ik moet onthouden dat ik deelnemers er op wijs dat ze een doosje of tas mee moeten brengen. Met een beetje geluk ga je toch met een aanzienlijk aantal planten weer naar huis.

Ook de nieuwe mensen hadden het leuk gevonden en ik hoop dan ook dat we ze hebben kunnen inspireren om in de toekomst zelf ook planten in te brengen voor de verdeling.

Na afloop hielpen een aantal mensen nog mee met opruimen. Bedankt allemaal voor de medewerking.

Het was een geslaagde avond.

 

Anita Nijssen