Asten-Someren

Verslag van het maandagavond tuinbezoek bij Rini en Marja Weerts te Someren

We zijn deze avond begonnen op de Dahliatuin en vanaf half acht vertrokken we met z’n allen een paar honderd meter verderop naar de tuin van Rini en Marja Weerts.

De grote groep van zo’n 50 personen kwam binnendruppelen. De tuin lag er prachtig verzorgd bij en het weer was heerlijk. Bij de voordeur stonden hele grote potten met rode hangbegonia’s. Verder was de voortuin vooral gazon met verhoogde border randen. Door de grote eiken langs de straat kon er ook niet veel groeien. Het zag er netjes uit met als blikvanger een treurberk als een groene parasol.

Achter de poort lag een groot gazon met daarom heen borders en verschillende hoekjes.

Aan de zijkant lag het domein van Rini; de moestuinbakken. Smalle bakken zodat je er aan alle kanten gemakkelijk bij kunt om het bij te houden. Er stonden koolsoorten, prei, en boontjes.

Aan het einde een kleine kas. Deze strook werd afgezoomd door een lange pergola met blauwe druiven en andere klimmers en een strook met kleurige bloemen zoals oranje rode afrikaantjes, Rode amaranten die op gesnoeid waren tot bloeiende boompjes en gele zonnehoeden.

Achterin was een tuinhuisje en een hoek waar diertjes gehouden kon worden. Verder nog verschillende volières met siervogeltjes en sierkippetjes. Achterin ook een trampoline voor de kleinkinderen en een zandbak-speelhoek natuurlijk.

Dicht bij het huis was veel verhard en daarop stukken met verhoogde bloembakken die gemaakt waren van gebroken stoeptegels. Deze waren beplant met rotsplantjes en zo. Volgens Marja had ze er geen werk mee. Bij de kuipplanten zag je verschillende oleanders en een rode sundaville.

Op het gazon kon je lekker in de schaduw zitten onder een treurberk. Overal in de tuin stonden beeldjes, oude kruiken, eigengemaakt versierselen in spreuken.

Onder hun overkapping konden we koffie of thee drinken en gezellig na buurten. Ik bood hen een herbruikbaar bloemwerk aan door Maria van Dijk gemaakt en bedankte hen voor hun gastvrijheid. Ze hadden het zelf ook leuk gevonden om mee te doen.

Foto's van tuinbezoek: Tuinbezoek 2023.08.28 bij fam. Weerts in Someren