Asten-Someren

De wereld een stukje duurzamer maken?

Veel mensen maken zich zorgen over het duurzamer maken van onze wereld.

Wil jij ook een stukje bijdragen?

Dan zijn er verschillende kleine stapjes mogelijk.

Ook bij Groei en Bloei Asten Someren.

 

Bloemschikken

Geen bloemen meer kopen die bespoten zijn, niet meer werken met steekschuim, meer bewust zijn van de seizoenen, en oog krijgen voor meer groeifases van de bloemrijke planten. Als jou dit aanspreekt en je hebt er een avondje tijd voor om je in te verdiepen, theorie en zeker ook praktijk, dan wil Groei en Bloei hier een workshop over organiseren. Als die goed bevalt, kun je aangeven of je nog een vervolg wilt doen. Denk aan schikken met kruiden of met groenten en ook voor een tuinfeest je tuin aankleden in duurzame stijl.

En: koop dahlia’s aan de dahliatuin waarbij je rechtstreeks van de plant de bloemen in de vaas kunt zetten. Geen tussenhandel, geen transport van heinde en ver en onbespoten.

 

Bloemen proeven

Eetbare bloemen zijn afgelopen jaren steeds bekender geworden. Maar nog lang niet alle mensen hebben ervan gehoord of al ervaring mee opgedaan. En dat is zeker leuk! Het leuke is dat je maaltijd er vrolijker van wordt, dat je meer bewust gaat proeven, dat je ontdekkingen doet wat er allemaal mogelijk is. En dat je zo je kleine kinderen spelenderwijs ook wijzer maakt over de natuur.

 

Bloemenherbarium aanleggen

Om je bewuster met onze natuur te laten omgaan is kennis ervan heel erg hard nodig. Die kennis kun je op verschillende manieren opdoen en ook door een herbarium aan te leggen. Als er belangstelling voor is, organiseert Groei en Bloei Asten Someren een workshop hierover. Als er belangstelling is, kan er zelf een bloemenpers gemaakt worden. Denk aan een herbarium van eetbare wilde planten. Zo leer je spelenderwijs welk onkruid je kunt eten en hoe je dit kunt eten en misschien ook waar het voor je gezondheid goed voor is. Want het eten van wilde planten zal je ogen openen voor de natuurkrachten die mensen vaak heel goed kunnen gebruiken!

 

Regenwater gebruiken

Laat het regenwater niet meer in de riolering weglopen, maar laat het de planten in je tuin doen opbloeien. Zie de site van www.waterklaar.nlJe kunt er in verschillende gemeenten zelfs subsidie voor krijgen! Ik ben een blije ervaringsdeskundige!

 

Wil je in de zomer meer koelte? Wil je meer fijnstof uit de lucht weghalen? Wil je meer biodiversiteit in je omgeving krijgen? Laat een boom groeien en oud worden! En kom eens naar de avonden die onze kerngroep Dendrologie organiseert. Daar hoor je wat bomen kunnen betekenen voor jou en hoe bomen de wereld duurzamer maken.

 

Met deze kleine stapjes kun jij de wereld duurzamer helpen maken.

 

Heb je interesse meld je dan bij weertsfamke(at)gmail.com