Asten-Someren

Terugblik maaandagavond tuinbezoek bij Gusta en Wout de Beer, Leende

Op maandag 8 augustus j.l. bezochten we de tuin van Wout en Gusta de Beer te Leende. Het was een zeer warme avond en er kwamen heel veel mensen ; wel een 60-tal. De tuin lag er prachtig verzorgd bij. ( volgens Wout was dat altijd zo ) De tuin is vooral Gusta’s passie. De meeste planten vermeerdert ze zelf. Ook voor onze afdeling is ze altijd actief. Zo vermeerdert ze regelmatig planten voor ‘de plant van de maand’
Hun eigen tuin is jaar rond boeiend. Groenblijvende heesters en bomen worden afgewisseld door veel bloeiende planten. Op dit moment bijvoorbeeld Echinacea’s, Astilbes en Agapanthus.
In de voortuin stond ook een aparte bodembedekker die er als een dikke deken lag. Niemand wist hoe de plant heette. Ik ook niet ha  ha..
De grote vijver was nu nagenoeg leeg omdat er herstelwerkzaamheden aan gedaan moesten worden.
Overal waren zitjes om te rusten en te genieten. Er stonden beelden en aangeklede hoekjes met een -jarigen. Er was een moestuin, fruittuin en een tuinkasje met allerlei stekken.
Wout had een paardenkar opgeknapt en Gusta had die helemaal beplant met Geraniums en dergelijke.
Men kon frisdrank en cake nemen en na buurten.
Gusta had zelfs voor de liefhebber nog een Colchicumbol of Zanthedeschia plant om mee te nemen. Maria had een prachtig bloemstuk gemaakt van bereklauwstengels en daarmee hebben we hen bedankt voor hun gastvrijheid. Het was een zeer geslaagde avond.
Tot de volgende keer.    

NB: Voor de gemaakte foto-rapportage wordt verwen naar het fotoalbum.