Asten-Someren

Maart - Nieskruid (Helleborus orientalis)

Een wintergroene vaste plant  die vaak al in Januari begint te bloeien en dat doet tot april. Ook de uitgebloeide bloemen zijn decoratief. De kleur is een verrassing omdat deze door kruising allerlei nuances kan krijgen tussen wit en roze. Ze staat graag in de halfschaduw of schaduw. Verder is ze niet kieskeurig wat de grond betreft. De hoogte bedraagt 40-50 cm. Zet haar op de voorgrond in de border. Als ze last krijgt van zwarte bladeren kun je deze helemaal afknippen zodra de bloemen tevoorschijn komen.


Deze plant is vermeerderd door Sjan Verberne.

April - Hosta hartlelie

Een vaste plant die het goed doet in de halfschaduw of schaduw. Het liefst staat ze op goede grond maar zelfs bij droogte en onder grote bomen kan ze het goed doen. Deze variant heeft groen  blad en lichtlila bloemen. In de zomer bloeit ze en daarna kun je de uitgebloeide bloemstelen wegknippen want het blad blijft nog lang mooi. Deze hosta wordt 40-50 cm hoog.
Je kunt ze gebruiken als bodembedekker maar ook in een mooie pot staan ze goed. Ook blijven de slakken er dan beter vanaf.
In de winter sterven ze boven de grond af.
Deze plant is vermeerderd door Anita Nijssen.

November - geldboom of jadeplant (Crassula ovata)

Deze vetplant groeit oorspronkelijk in droge gebieden in Zuid-Afrika. Wereldwijd wordt ze als kamerplant gekweekt. In de zomer kun je die hier ook goed buiten laten staan op een plek in de halfschaduw.

Deze plant heeft mooie dikke ronde groene bladeren die veel vocht op kunnen slaan en dus erg weinig water hoeven hebben. De plant is populair omdat hij zo weinig onderhoud nodig heeft en goed gezond blijft.

Hij groeit niet zo snel en kan ook gemakkelijk gesnoeid en gestekt worden. Bloeien doet hij hoogst zelden.

Deze plant is vermeerderd door Gusta de Beer.

Succes met deze kamerplant.