Asten-Someren

Terugblik plantenverdeling 7 oktober 2020 kerngroep vaste planten

Afgelopen woensdag 7 okt. 2020 werd de plantenverdeling gehouden in de filmzaal van het museum. Ik was een beetje zenuwachtig hoe alles zou verlopen in deze rare Coronatijden. Anny was extra vroeg aanwezig om de ruimte te openen omdat er toch wat meer voorbereidingen getroffen moesten worden. Zoals; desinfectiespul klaarzetten, een lijst om je aanwezigheid te bevestigen en de koffie klaar zetten om meteen mee naar je plek te nemen. Terwijl ik de meegebrachte planten op z’n plek zette, zorgde Anny dat alle stoelen keurig op de juiste afstand stonden.
De meeste mensen hadden een mondkapje op en anders konden ze er een van mij krijgen. Er waren 60 verschillende soorten planten ingebracht en ook nog extra planten die ik niet voor heb kunnen bereiden.
Er waren maar een twintigtal personen naar deze avond gekomen, maar omdat ze zo ver uit elkaar zaten leken het er veel meer en zat de ruimte toch aardig vol. We blikten eerst nog even terug naar het enige tuinbezoek dat we dit jaar gehad hadden met de Vaste planten Kerngroep nl; Ons Paradijs: mijn eigen tuin. Mijn zoon had een drone-filmpje gemaakt in het voorjaar van de tuin. Dat hebben we gedraaid met een muziekje eronder. Daarna nog aangevuld met wat foto’s die in augustus gemaakt waren.
Hierna werden de planten behandeld en verdeeld door Tienie en Maria. Omdat iedereen zo ver uit elkaar zat moesten ze veel meer lopen.
Het verliep allemaal prima. Na afloop kon men met 3 personen tegelijk de gekozen planten pakken en meteen naar huis gaan. Het duurde zo natuurlijk langer als normaal maar rond kwart vóór 11 waren de meeste bezoekers weer weg. Met een paar personen hebben we de tafels en stoelen gepoetst en de hal weer keurig opgeruimd.Heel fijn dat het door heeft kunnen gaan en we elkaar weer eens gezien hebben.
Laten we hopen dat het zo ook gaat bij alle komende activiteiten en dat we in goede gezondheid blijven met z’n allen.               Anita Nijssen

Voor de gemaakte foto's wordt verwezen naar het fotoalbum.