Asten-Someren

Terugblik tuinbezoek in ‘Ons Paradijs’, Someren 15 aug.2020

Op za.15 augustus j.l. kon men onze tuin bezoeken tussen 14 en 17u. Door de coronapandemie hadden we vanaf begin maart geen activiteiten voor de vereniging kunnen organiseren. Onze tuin is echter zo groot dat we gemakkelijk anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Theo en ik hadden ons best gedaan om de tuin groen te houden tijdens de hittegolf waar we in zaten. Ook deze dag was een warme dag en bijna 50 personen kwamen op bezoek. Alvorens de tuin in te gaan kon men de handen desinfecteren.
Het was echt fijn om elkaar weer eens te zien en te spreken. Ik had op allerlei plekken stoelen neergezet zodat men rustig en op afstand kon genieten van een kop koffie, thee of een glas ranja. Verder had ik een plantenquiz gemaakt  waar helaas niet zo veel mensen aan deel genomen hebben. Regelmatig hoorde ik de opmerking dat ze te weinig af wisten van de namen. Maar er is een prijswinnaar naar voren gekomen en op korte termijn krijgt ze haar mooie plant bezorgd. Wij kregen veel positieve reacties op de tuin.
Na afloop van het bezoek kon men nog de planten van de maanden Maart en April 2020 meenemen. Dit waren Sisyrinchium albidum en Solidago rugosa ‘Fire Works’. Wij hebben zelf ook genoten van jullie bezoek.                                               Bedankt!!   Anita Nijssen